כיצד ניתן להבדיל בין סוגי הכלבים
כלב מסוג רועה כנעני, הוא הכלב הרשמי של ישראל והיחיד שגדל והתפתח פה בארץ. ישנה נטייה להתבלבל בין הרועה הכנעני, לבין כלב “מעורב”. איך מבדילים ביניהם ומה התכונות של כל אחד מהם? כל התשובות במאמר שלפניכם.
ההבדל הפיזי בין כלב כנעני לכלב מעורב
ישנה נטייה להתבלבל בין כלב כנעני לבין כלב מעורב. הכלב הכנעני, מאוד מזכיר את משפחת הזאבים במראהו בדומה להרבה כלבים מעורבים. בנוסף, הכלב הכנעני נפוץ מאוד בישראל, לכן, הרבה מן הכלבים המעורבים כוללים את הגזע הזה.
הכלב הכנעני יכול להיקרא גם, רועה כנעני או רועה ארץ ישראלי, הוא הגזע היחיד שגדל כאן בישראל (כבוד!) ומוצאו הוא בכלב השפיץ. מדובר על כלב קדמוני, שציורי קיר בדמותו, מופיעים באתרים ארכיאולוגיים והיסטוריים, מה שמצביע על כושר השרידות הגבוה של הגזע.
פרוותו של הכנעני חלקה, באורך בינוני והצבע שלה יהיה לרוב: לבן, חום, לבן עם כתמי חום או בז’, צבעים המתאימים לצבע הסביבה בו הוא חי (מדבר, הרים וכו’). הפרווה הזאת גם מאפשרת יכולת הסתגלות לשינויי אקלים קיצוניים.
המבנה גופו של הכנעני רזה ואתלטי, דומה במבנהו לזאב, בעל אף מוארך ואוזניים מחודדות. תכונות פיזיות אלו, לצד החוכמה שלו ויכולת ההסתגלות הגבוהה לאילוף, הפכו אותו לנפוץ בישראל.
לעומת הכלב הכנעני הכלב המעורב יכול להיראות שונה בכל פעם, בהתאם לגזעים בהם הוא מעורב. הכלבים המעורבים יכולים להיות קטנים או גדולים, רחבים או צרים, אתלטיים או אפילו בכלל לא.
ההבדל באופיו של כלב כנעני לעומת כלב “מעורב”
הכלבים הכנענים הם כלבים חכמים, השרידות שלהם לאורך השנים מוכיחה את זה. הם נפלאים לאילוף, מבינים פקודות מהר ומאוד אוהבים לרצות את בעליהם.
לצד זה, הכלבים הכנענים עלולים להיות מאוד חשדנים וטריטוריאלים, מה שלפעמים מוביל אותם לתחושת סטרס, העלולה להיות מלווה בנביחות, שיער סומר וחשיפת שיניים. אילוף עבור הכלב הכנעני הוא אלמנט חשוב, הוא גם מחבר בינו לבין בעליו, גם מציב לו גבולות (וזה כלב שצריך כאלו) וגם פורק לו אנרגיה באופן מנטלי.
בשונה מהכלב הכנעני, כאשר אנחנו פוגשים בכלב מעורב, תכונות האופי שלו לרוב תלויות בגזעים בהם הוא מעורב ואלו הם שישפיעו על ההתנהגות שלו. אין תכונות המשקפות את כלל הכלבים המעורבים, כל אחד שונה מהשני וקיים מגוון רחב.
חשוב לציין שכלב מעורב, יכול להיות מעורב עם הגזע הכנעני ובכך להיות דומה לו, גם בתכונות החיצוניות וגם באופי. אם רוצים לדעת בוודאות כי מדובר בכלב כנעני, אפשר לבדוק גם את תעודת הגזע או לעשות בדיקה גנטית.
לסיכום
כלב “מעורב” בהחלט יכול להיות מעורב עם הכלב הכנעני, כמו שציינו, מדובר על אחד מהגזעים הנפוצים ביותר בישראל ולא מעט מהם חיים חיי בר, מה שתורם להתרבות שלהם גם עם גזעים אחרים.
לכלב הכנעני תכונות פיזיות בולטות כמו: מבנה אתלטי, פרווה חלקה באורך בינוני, מבנה פנים “זאבי” ולרוב יהיה בגווני חום, בז’, לבן, או לבן עם כתמים. לצד התכונות הפיזיות הבולטות, לכלב הכנעני גם תכונות אופי בולטות כמו: חדשנות, טריטוריאליות, נאמנות, הסתגלות גבוה לאילוף ועוד.
הכלב הכנעני הוא כלב מדהים, חשוב כבר בתחילת הדרך להתייעץ עם מאלף מוסמך, המבין בגזע על מנת למנוע בעיות התנהגות בעתיד.