כמעט כל מי שיש לו כלב מכיר את הסיטואציה בה הוא יושב לאכול, והחבר החמוד על ארבע מזיל ריר לידו, נובח ומפריע לו לאכול או אפילו מנסה “לגנוב” מזון מהשולחן..
ובכן, אין כל ספק שסיטואציה שכזאת, יכולה להוביל להתלבטות אם “להיכנע” לכלב ולכבד אותו בארוחה או אם להשאיר את הכלב לקנא, מכיוון שקיים סיכוי שאותו המזון יפגע בבריאותו.
ובכן, היכרות מעמיקה עם סוגי המזונות המותרים לכלבים ועם סוגי המזונות האסורים לכלבים, תאפשר להשאיר את ההתלבטויות הבריאותיות מחוץ לתמונה – ובמקרה שכזה, השיקול אם לכבד את הכלב במזון או לא, יתבסס תלויים רק על שיקולים חינוכיים.
מה אסור לתת לכלבים לאכול?
אז לפני שנכנסים לעומק הדברים, ספוילר קטן: אתם עתידים לגלות בקרוב כי רשימת המזונות האסורים לכלבים היא ארוכה במיוחד..
מצד שני, המודעות וההיכרות עם כל אותם המאכלים, תאפשר לכם לשמור בצורה טובה ביותר על בריאותו של הכלב – ואין כל ספק שתסכימו שבריאות היא מעל הכול.
מעבר לכך, אם אתם מתלבטים או לא בטוחים, עדיף להימנע מלתת את אותו המזון לכלב מאשר לחשוף אותו לסיכונים מיותרים.
אז להלן רשימת המזונות אשר נחשבים לאסורים עבור כלבים:
- ירקות ופירות: אספרגוס, בצל, שום, אגוזים, שקדים, עגבניות (החלקים הירוקים של העגבנייה עלולים להזיק לכלב), תפוחי אדמה, אבוקדו, שזיף, משמש, אפרסק, אפרסמון, פירות הדר, ענבים וצימוקים וקוקוס.
- בשרים ומוצרי חלב: דגים נאים, בשר נא, ביצים לא מבושלות, חלב, מוצרי חלב, עצמות ושומן.
- מתוקים: ממתקים מכל הסוגים, בצק שמרים ומוצרי אפייה.
- שתייה: שתייה מתוקה, קפה (וקפאין), תה ומשקאות אלכוהוליים.
מה מותר לכלבים לאכול?
אז אחרי שהבנתם מה לא מומלץ לתת לכלבים לאכול, בשלב הבא, כדאי שתדעו גם מה אתם כן יכולים לתת להם לאכול – ואף להיות רגועים שעה שהם אוכלים את אותם המאכלים, מכיוון שחלקם הגדול טומן בחובו ערכים תזונתיים.
אז ברשימת המאכלים המותרים נמצאים המאכלים הבאים:
- ירקות ופירות: ברוקולי, בטטה, אפונה, כרוב, מלפפון, גזר, פטריות, מלון, בננה, אבטיח, מנגו, תפוח, פירות יער, תירס ללא מלח.
- בשר: ניתן לתת לכלב בשר או עוף, ההמלצה היא לתת להם בשרים אשר אינם מתובלים ובכמויות שהינן מצומצמות יחסית.
- מאכלים נוספים בהם תוכלו לכבד את הכלבים: אורז מבושל ולא ממולח, שיבולת שועל וחמאת בוטנים.
לסיכום,
חשוב שכל מי שיש לו כלב, יכיר בעל פה את רשימת המזונות האסורים לכלבים – מומלץ אף להדפיס ולתלות את רשימת המזונות על המקרר – כך שאם אחד מבני הבית ישקול להיכנע לתחנונים של הכלב, הוא יוכל להסתכל על הרשימה ולהבין אם אותה ה”כניעה” עלולה לסכן את בריאותו של הכלב.
באופן כללי, כדאי להימנע מלתת לכלב שאריות של מזון מהשולחן שלנו – בסופו של דבר, רוב המזון שלנו מתובל ומכיל מרכיבים שלא בטוח שייחשבו כטובים עבור הכלבים.
מעבר לכך, בדומה לבני אדם, גם כלבים חשופים לבעיות משקל – ומצב של עודף משקל אצל כלבים, עלול לגרור מחלות ומצבים בריאותיים מסוכנים כמו: מחלות פרקים, מחלות לב ועוד..
לכן, ההמלצה היא להישאר חזקים גם לפני התחננויות חינניות במיוחד של כלבים, להגדיר מראש את המזונות שאתם נותנים להם – ולוודא שמדובר במזונות שהם גם בריאים ומתאימים בעבורם וכמובן, גם טעימים להם – כי אין שום סיבה בעולם שכלבים לא ייהנו מהאוכל שלהם.